Dimljenje ribe
Dimljenje ribe je proces koji se najpre primenjivao sa skušom, haringom, sabljarkom i pastrmkom. Dimljena riba je hrana koja se najčešće pojavljuje u nacionalnim kuhinjama Rusije, Izraela i Skandinavskim državama. Nekada se riba dimila kako bi se duže očuvala. Danas se čuva zamrzavanjem a dimljenje se koristi zbog posebnog ukusa.
Tipologija blogova
Tipologija blogova je disciplina koja pokušava da katalogizuje blogove prema specifičnosti teme koju pokriva. Pojedini blog alati omogućavaju kategorizaciju tekstova, dok su drugi pisani sa određenom svrhom. Najčešća pojava su neodređeni blogovi koji zalaze u razne teme. Kada su mediji i uređaji u pitanju, postoje fotoblogovi, moblogovi (blogovi pisani sa mobilnih telfona, ličnih digitalnih asistenata - PDA). Pored ličnih postoje i koporativni blogovi, blogovi velikih organizacija, institucija, fakulteta. Poznati blogovi ovog tipa imaju korporacije Gugl, Nokija, Majkrosoft, Del.
Čestitamo!
Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.



